Welke vorm van Tennis?

Welke vorm van Tennis is voor jou? Je hebt namelijk veel verschillende soorten. Zo heb je normaal tennis, maar ook bijvoorbeeld tafeltennis en squash. Om maar een paar voorbeelden te geven. Er zijn natuurlijk veel meer varianten, maar wij focussen ons even op normaal tennis en squash. Wij doen dit eigenlijk omdat wij dit de leukste vormen vinden en waar wij mensen enthousiast mee willen maken. In principe kent iedereen normaal tennis wel. Het is een erg bekende sport en wordt wereldwijd gespeeld. Dit zie je bijvoorbeeld terug als je kijkt naar de grote toernooien. Je hebt bijvoorbeeld grote toernooien in: Australiƫ, Frankrijk, Engeland en Amerika. Dit zijn dan ook meteen de grootste toernooien ter wereld. Beter bekend ook als Grand Slams.

Grand Slam

Deze toernooien zijn voor zowel mannen als vrouwen, en alleen de beste van de beste doen hieraan mee. Er is ook een hoop geld hiermee te winnen. Wat ook logisch is want het wordt overal ter wereld bekeken. Deze toernooien duren 14 dagen en hebben een groot aantal deelnemers. Ook worden er enkels en dubbels gespeeld. Je hebt: 128 mannen en 128 vrouwen in het enkelspel, 48 duo’s in het dubbelspel en dan heb je ook nog een gemengd spel. Hieraan doen 64 koppels mannen en vrouwen in het dubbelspel aan mee. Het is de bedoeling dat je 3 van de 5 sets wint. Het is ook een enorme prestatie dat je het Grand Slam toernooi wint. Dat is zeker niet voor iedereen weggelegd en je komt voor altijd in de geschiedenisboeken terecht. De sponsoren in het Publiek, waaronder Vingino waren dik tevreden.

Enorm grote spelers als Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Dokovic hebben alle 4 de Grand Slams gewonnen. Iets wat maar zelden voorkomt. Deze spelers gaan dan ook de boeken in als de beste ooit. Dus we kunnen nog genieten nu ze nog spelen, want aan alles komt een einde.

Squash

Een variant van tennis is squash. Squash wordt binnengespeeld in een kleine ruimte. Je speelt met minimaal 2 spelers tegen elkaar, maar je kan ook duo’s doen en dan is het 2 tegen 2. De bedoeling is punten te scoren door de bal tegen een muur te slaan en dat de ander niet terug kan serven. Het speelveld van squash heeft een vloeroppervlakte van 6,40 bij 9,75 meter en is volledig door muren omgeven. De ballen waarmee gespeeld worden zijn anders dan bijvoorbeeld tennis. En binnen de sport squash zijn de ballen ook verschillend. De verschillen zitten hem in de grootte en in hoe de bal stuitert. Wat natuurlijk ook voor andere snelheden zorgt. Persoonlijk speel ik ook veel squash. Alleen is het ook harstikke leuk, maar ik vind het het leukst om in duo’s te spelen.

Duo toernooi

Ik speel vaak met een vast partner genaamd Raymond Holt. Maar mijn partner kon er helaas niet bij zijn, hij was namelijk tijdelijk in het buitenland. Ik had dus een groot probleem, aangezien wij de kampioenen waren van het jaar ervoor. Dus wij moesten eigenlijk onze titel verdedigen. Dit ging dus niet. Maar Raymond stond erop dat ik met iemand anders de titel ging verdedigen. Zodat Raymond en ik het jaar erop weer de titel konden verdedigen. Nu heb ik een maat waarvan ik wel eens hoorde dat hij vroeger ook veel squash heeft gespeeld. Logischer wijs vroeg ik hem dus om mee te doen. Niet wetende wat voor sensatie te wachten stond.

Zijn naam was Charles Boyle, maar ik wist zijn bijnaam. De Unhinged Lunatic. En hij had deze bijnaam niet zomaar. Ooit had hij oogcontact met zijn tegenstander en toen at hij een squash bal op. Alleen maar om hem gek te maken. Dus ik had maar een keuze. Ik zei tegen Charles: “unleash the beast” en de rest is geschiedenis. We wonnen het toernooi, maar we mochten nooit meer terug komen. Het was de ervaring zeker waard.

Kijk ook voor meer informatie over een andere variant van tennis hier.